S čím vám stěhováci nemohou při stěhování vypomáhat


Objednáte-li si stěhovací firmu, můžete od ní očekávat, že vám vypomůže s montáží nábytku, s přenášením těžkých břemen, a dokonce vám může zajistit i stěhování na klíč včetně balení vašich věcí a vybalování na novém místě. S něčím vám přesto stěhováci pomoci nemohou.

S čím vám stěhovací firma nemůže pomáhat Stěhování Mamut?

Parkování stěhovacích vozidel – jestliže potřebujete zajistit parkování pro stěhovací vozy, například v Praze, kde se za parkování platí, stěhovací firma to za vás nevyřídí, ale musíte to zařídit vy sami. Počítejte také s tím, že se za tyto služby platí správní poplatek, a že úředníci vyřizují tyto žádosti až třicet kalendářních dnů, takže musíte objednávat stěhováky v delším předstihu, než je těch třicet dnů. Zároveň si u stěhovací firmy předem zjistěte, jaký vůz bude ke stěhování zapotřebí, tedy například pokud půjde o kamion, budete potřebovat znát jeho rozměry a zajistit parkování pro takto velké vozidlo.

krabice na stěhování

Administrativa – stěhováci samozřejmě za vás nebudou vyřizovat nové doklady při změně trvalého pobytu a nájemní smlouvu a také smlouvy s dodavateli energií. To vše musíte obstarat sami a musíte se postarat i o to, abyste měli všechno vyřízené včas. Se změnou pobytu také souvisí nahlášení změny adresy na různé instituce, například na finanční úřady, do zdravotní pojišťovny, či do registru vozidel kvůli technickému průkazu.

stěhování v Praze

Stravování – na stěhovací dny si také zajistěte dostatek potravin a nápojů, zejména trvanlivých pokrmů, protože bude již odmražená a sbalená chladnička. Stěhováci budou mít svoje vlastní, nemusíte je hostit a zajišťovat jim obědy či večeře. Ovšem pokud upečete domácí rybízový koláč a uvaříte kávu a pozvete stěhováky na kus řeči jen tak pro radost, jistě váš zájem neodmítnou – jsme jen lidé a proč bychom si neměli vycházet vstříc takovými drobnostmi a milou pozorností?