Schodiště vám bude prospěšné na eliminaci stresu


Stalo se vám někdy, že jste mělo noční můru nebo jste přes den byli tak vystresovaní, nevyspalí a přepracovaní, že jste potřebovali nějakou vzpruhu? Toto je poměrně častý jev v současné době a mnoho lidí je vystaveno chronickému stresu, jenže ne každý si ví rady, jak z toho ven. Mnozí se uchylují ke kávě, která je nakopne, ale vzápětí přijde útlum, protože káva ve skutečnosti ještě více zvýší produkci stresových hormonů a situaci ještě zhorší. Anebo si dotyčný dopřeje sklenku alkoholu v domnění, že zapomene na trable, jenže alkohol je buněčný jed, a to vám později stres ještě více prohloubí a navíc oslabí organismus, a co dovede alkohol, o tom se už lidé přesvědčili na mnoha příkladech.

točité schody

Jestliže si necháte doma vybudovat schodiště, například v novostavbě patrového domu nebo v rámci rekonstrukce již stávající stavby, využijte právě tohoto stavebního prvku k tomu, abyste setřásli ze sebe stres docela přirozeným způsobem. Ať už vám stavební firma zhotoví jakýkoli typ schodů – samonosné, točité, přímé, lomené – vždy máte k dispozici perfektní nástroj k potlačení stresu, který je nejen účinný, ale i velmi zdravý. A proč zrovna schodiště takto funguje?

betonové schodiště

Chůze po schodech rozproudí duševní energii, a to velice rychle. Stačí jen pět minut svižné chůze a zjistíte to sami na sobě prakticky okamžitě. Zároveň se chůzí po schodech výborně prokrvují dolní končetiny a jak známo z anatomie – je tu nejvíce krevního zásobení z celého těla, to znamená díky nohám, respektive díky práci těchto svalů, se vám dostane do krevního oběhu v rychlém sledu velmi mnoho endorfinů – hormonů štěstí. A endorfiny vytlačí stresové hormony a bude vám hned lépe.

Zároveň doporučujeme užívat hořčík a na doporučení MUDr. Zdeňka Zadáka Csc. je vhodné pít minerálku Magnesia Extra, protože iontová forma hořčíku rozpuštěná ve vodě je pro tělo nejdostupnější. Zároveň užívejte Ashwagandhu nebo Ženšen, které tlumí přebujelé stresové hormony.