Mobily dříve a dnes


Za mobil se kdysi platily obrovské částky, a to sloužily skutečně jen k telefonování. Dvouřádkový displej byla machrovina, kterou každý neměl a už se daly lépe číst SMS. Dnes by takový přístroj asi již nikdo nechtěl, mimo sběratelů ovšem. Ti dávají za některé přístroje nehorázné sumy. Ale je to jejich záliba, tak proč ne. Dříve se firmy předháněly, která vyrobí menší a lehčí mobil. Takže se pánové skutečně chlubili tím, kdo ho má menšího. Dnes by to už asi nešlo. Kdo nemá pořádnou placku, jak by ani neexistoval, jako by tu vůbec nebyl. Bez mobilu už asi dnes nedostanete ani výplatu.

menší mobil

Firma ji do ruky dát nesmí, protože by stát neměl kontrolu a vy byste jej mohli ošidit na daních třeba o celých padesát korun. Proto musí firmy posílat výplaty do bank a tady musíte mít účet. Ten je vázán na mobil. Jinak si ani neškrtnete. Nemají to pánové nahoře tak hloupě vymyšleno. Dnešní mobil umožní přímý vstup do bankovnictí a přímo z něj můžete řídit celý svůj účet. Což bylo dříve naprosto nemyslitelné. Inu, pokrok je pokrok. Dřívější ceny mobilů vysloveně strašily obyčejné lidi, kteří si říkali, že tohle si dovolit nemohou a že tohle nikdy mít nebudou. A vidíte dnes. Nejlevnější seženete na inzerát za dvě stokoruny. Nejsou to žádné pecky, ale většinou ještě svou službu splní.  

dítě s mobilem

Lepší mobily se však mohou vyznačovat částkami, ve kterých se může pohybovat náš půlroční příjem. A tomu se ještě dnes dá říkat, že je to taková ta průměrná kategorie. Za takový tedy dáte kolem padesáti tisíc a můžete si říci, že máte něco poměrně kvalitního. Ale pozor, například Google pixel fold stojí bez stokoruny čtyři sta tisíc. Ne, to není překlep, ta cena skutečně na internetu je. Tedy byla ke dni sepsání tohoto článku.  

Tak se zkuste podívat co máte vy a zkuste si vzpomenout kolik vás ten placatý kamarád stál peněz.