Fotbal a tenis


Máte sport v krvi? Pokud jste na tom opravdu stejně jako já, tak určitě také budete milovat běh anebo lyžování. Já jako malá holka jsem začala lyžovat, asi když jsem byla šestiletá holčička. Ze začátku jsem se ale opravdu hodně bála, protože když jsem se dívala na videa, když mi instruktor ukazoval nějaká videa, tak jsem si potom také všimla, že někteří lidé opravdu hodně padali. A to hlavně malé děti. Moje maminka mi říkala, že jestli na lyžování nechci chodit, protože tam nemusím. Ale do lyžování mě a mého bratra hlavně nutil otec, protože otec byl vrcholový lyžař. Opravdu skvěle lyžoval, a tak potom ještě zkoušel snowboard.

Tenis hraji už dlouho.

Můj otec měl opravdu sport v krvi, přesně takhle se to říká. A i když já jsem jmenovala pohybové aktivity, tak mě byl blíže tenis. Tenis mě bavil. Bavil mě více než nějaké lyžování, jenomže jsem nechtěla otce vůbec zklamat. Nechtěla jsem, aby otec potom říkal, že jako jeho jediná dcera vůbec nechce lyžovat, protože už i můj bratr tohle odmítl. A můj bratr raději hraje fotbal a občas si také zahraje hokej. Sport je prostě sport a člověk si nevybírá. Jednoznačně sport si vybere člověka. Protože žádný člověk si neurčí, co ho bude bavit. Člověka jednoznačně chytne nějaký druh sportu a tomu se možná bude věnovat, tedy s největší pravděpodobností.

Tenis mě moc baví.

Jenomže bohužel tenis byl pro mě docela drahý. I když jsem už chodila na brigádu a vydělávala jsem si, nestačilo to. Ano, měla jsem také ještě kapesné od rodičů, ale i tak mi stále chyběly peníze na kurz tenisu. Moje maminka mě v tom ale podporovala, ale potom, když se otec od nás odstěhoval, tak už mamince nedával ani korunu navíc. Samozřejmě, že jsem to odnesla já s bratrem. Maminka už nemohla platit kroužky fotbalu a tenisu, takže jsem bohužel s bratrem musela přestat chodit do sportovních aktivit, ale chodili jsme i tak na hřiště anebo už jsme běhali a jezdili na kole s přáteli. Nyní už mám partnera a můj partner také miluje tenis, takže tenis hraji s partnerem.